Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Van business strategie naar equity strategie

In je onderneming of aan je onderneming werken. Op papier is het slechts een aantal andere letters, maar in de dagelijkse praktijk is het een verschil tussen dag en nacht. Stratfield geeft advies aan aandeelhouders die de focus willen verleggen naar het creëren van meer aandeelhouderswaarde.

De uitdaging
Een directeur die tevens aandeelhouder is, concentreert zich vooral op het managen van de onderneming. Ook de gesprekken met de Raad van Commissarissen gaan over de daily business. Een punt van zorg is dat het een groot deel van de activiteiten van de onderneming binnen een termijn van 5 jaar verdwijnt. Er moet dus geschakeld worden. Maar hoe dan?

 

‘Werken áán de business levert aandeelhouderswaarde op.’

Onze aanpak
We gaan in gesprek met de directeur. We stellen hem voor om eens als investeerder naar de onderneming te kijken. Denkend vanuit waarde zou het wel eens interessant kunnen zijn om een deel van de bestaande business af te stoten. Omdat zo bijvoorbeeld nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan die waardevoller zijn. Vanuit het nieuwe perspectief van de directeur krijgen ook de gesprekken met de Raad van Commissarissen een nieuwe dimensie. Zo ontstaat de mogelijkheid om op een andere manier te kijken naar de  aandeelhouderswaarde én hoe die in te zetten om in de toekomst meerwaarde te creëren. Met andere woorden, door de directeur los te weken uit zijn business-strategie en hem kennis te laten maken met een equity-strategie kan hij zijn inspanningen vanaf nu richten op de totale aandeelhouderswaarde. Werken aan de business in plaats van in de business dus.

Quote Stratfield "Betrokken, eigenzinnig, creatief"
Leendert Stam en Richard Zwart, bedrijfsadviseurs Stratfield

Eens vrijblijvend sparren?

Contact