Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders
Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Insights

Stratfield’s inzicht: De kracht van betalingstermijnen op bedrijfswaarde

Bij Stratfield werkten we onlangs samen met een bedrijf dat streefde naar een optimale financiële bedrijfsvoering. Tussen hun financiële rapporten en dagelijkse activiteiten zagen we een ogenschijnlijk simpele, maar zeer impactvolle kans: Het aanpassen van betalingstermijnen met hun crediteuren.

Historisch gezien hanteerde het bedrijf een betalingstermijn van 8 dagen, wat zorgde voor snelle afwikkelingen. Echter, door deze betalingstermijnen te verlengen naar 30 dagen, voorzagen we een aanzienlijke toename in hun liquiditeit. Deze extra liquiditeit bood niet alleen een buffer voor de dagelijkse bedrijfsvoering, maar voegde ook intrinsieke waarde toe aan de onderneming.

De voordelen waren tweeledig: Het bedrijf genoot van een beter beheer van de kasstromen en het verbeterde liquiditeitsprofiel verhoogde de algehele waardering. Hierdoor werd het aantrekkelijker voor zowel huidige stakeholders als potentiële investeerders.

Leendert Stam en Richard Zwart, bedrijfsadviseurs Stratfield
De verborgen waarde binnen de bedrijfsvoering van een onderneming herkennen en benutten

Bij Stratfield zijn we trots op ons vermogen om verborgen waarde binnen de bedrijfsvoering van een onderneming te herkennen en te benutten. Onze inzichten gaan verder dan traditioneel advies en duiken diep in de nuances van financiële strategie om bedrijven te laten floreren.

Quote Stratfield "Betrokken, eigenzinnig, creatief"