Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders
Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Insights

Stratfield’s aanpak: Een onconventionele kijk op investeringsbeslissingen

De eigenaar van een bloeiend technologiebedrijf benaderde Stratfield met een investeringsdilemma. Hij stond op het punt een aanzienlijke investering te doen in een nieuwe productielijn, voornamelijk gebaseerd op positieve verwachtingen rondom directe rendementen.

Bij onze eerste bespreking merkten wij bij Stratfield echter enkele onopgemerkte aspecten op. Hoewel de verwachte opbrengsten hoog waren, hadden eerdere analyses de kapitaalintensiviteit, het risicoprofiel en het gebrek aan terugkerende opbrengsten over het hoofd gezien.

We stelden de eigenaar voor om de investering vanuit een ander perspectief te bekijken: In plaats van te focussen op de korte termijn winsten, richtten we ons op de lange termijn duurzaamheid en stabiliteit van de investering. Wat als hij in plaats van een nieuwe productielijn te starten, investeerde in technologie die de huidige productieprocessen effici├źnter maakte? Dit zou niet alleen leiden tot terugkerende besparingen en opbrengsten, maar zou ook het risicoprofiel van de onderneming verlagen.

Hij was verrast, maar na het doornemen van de cijfers en scenario-analyses zag hij de waarde van deze nieuwe benadering. Uiteindelijk koos hij voor de alternatieve investeringsroute die we voorstelden. Binnen een jaar zag hij een stabielere groei, een sterker risicoprofiel en een grotere mate van terugkerende opbrengsten.

Leendert Stam en Richard Zwart, bedrijfsadviseurs Stratfield
De juiste vragen stellen en het uitdagen van conventionele wijsheid kan ondernemers leiden naar verrassende en lonende beslissingen

Bij Stratfield geloven we dat het stellen van de juiste vragen en het durven uitdagen van conventionele wijsheid ondernemers kan leiden naar verrassende en lonende beslissingen.

Quote Stratfield "Betrokken, eigenzinnig, creatief"