Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders
Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Insights

Stratfield’s aanpak: De kracht van persoonlijke connectie bij bedrijfsovernames

Het verkopen van een onderneming is vaak een complex en emotioneel proces, waarbij tal van factoren en adviseurs betrokken zijn. Stratfield begrijpt dat elke transactie uniek is en soms vraagt om onconventionele benaderingen.

We geven graag een voorbeeld van onze unieke aanpak.

De eigenaar van een welvarende productiemaatschappij, zat midden in een verkoopproces. Ondanks veelbelovende vooruitzichten, raakte het proces in een impasse. Beide partijen waren verstrengeld in technische details en financiële geschillen, het leek erop dat de deal zou afketsen.

Stratfield werd ingeschakeld om te adviseren. Na grondige analyse van het proces en de betrokken partijen, stelden we de eigenaar een onconventionele interventie voor. In plaats van te focussen op cijfers en contractuele details, adviseerden we hem om een direct, hart-tot-hart gesprek met de potentiële koper te hebben, zonder de aanwezigheid van adviseurs.

Het doel? Terugkeren naar de kern van wat beiden drijft en de gedeelde passie en visie voor de toekomst van de onderneming herontdekken.

Hij volgde ons advies op en het resultaat was opmerkelijk. Dit persoonlijke gesprek elimineerde veel van de eerder gevoelde spanningen en legde de basis voor wederzijds vertrouwen. Beide partijen kregen een hernieuwd inzicht in elkaars ambities en zorgen, wat de weg vrijmaakte voor een succesvolle afronding van de transactie.

Leendert Stam en Richard Zwart, bedrijfsadviseurs Stratfield
Het menselijke element is net zo essentieel als de financiële en strategische aspecten van een deal

Bij Stratfield geloven we dat het menselijke element net zo essentieel is als de financiële en strategische aspecten van een deal. Het is vaak de sleutel tot het overbruggen van kloven en het bereiken van succesvolle uitkomsten.

Quote Stratfield "Betrokken, eigenzinnig, creatief"