Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders
Leendert en Richard, bedrijfsadviseurs Stratfield Zwolle, lezen nieuws

Nieuws

Nieuws & Blogs

Alles wat voor u wetenswaardig of lezenswaardig is, of gewoon leuk
en interessant om te weten, dat leest u hier.

Onze nieuwste artikelen

Wieger Wiegersma - Axxor - Rubriek Voor wat het waard is

Voor wat het waard is

1 november 2022

Wat houdt aandeelhouders bezig? Wat is voor hen goed aandeelhouderschap en wat streven zij na? En vooral ook, hoe werken zij aan waarde? In onze nieuwe rubriek ‘Voor wat het waard is’, geven wij een inkijkje in het denken, doen en laten van in onze ogen inspirerende en aansprekende aandeelhouders. Wij trappen onze nieuwe rubriek af met Wieger Wiegersma, CEO en grootaandeelhouder van het Zwolse Axxor.

Lees meer
Van winst naar waarde

Van winst naar waarde

6 oktober 2022

Op dinsdagmiddag 4 oktober togen tal van geïnteresseerde DGA’s naar schouwburg Odeon in Zwolle om de interactieve sessie ‘Van winst naar waarde’ bij te wonen. Deze sessie werd georganiseerd door het eveneens Zwolse Stratfield. Gastsprekers waren Henk-Jan Lip van Leadax en Jeroen Heine van VP Capital.

Lees meer
Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Stratfield adviseert aandeelhouders FleetGo bij overname door Main Capital Partners

20 september 2022

Het in Hattem gevestigde FleetGo is recent opgegaan in de FleetGo Group. Daarvoor nam software-investeerder Main Capital Partners een meerderheidsbelang belang in het hoogwaardige telematicabedrijf. Om tot de FleetGo Group te komen, nam Main eveneens het Duitse Wanko over. Stratfield adviseerde de aandeelhouders van FleetGo bij de overname.

Lees meer
Drie niveaus van waardecreatie

De drie niveaus van waardecreatie

13 mei 2022

Er zijn meerdere manieren om extra aandeelhouderswaarde te creëren. Het mooie is dat de ene manier de andere niet uitsluit. Integendeel. Met een doordachte en creatieve strategie kunnen alle in de onderneming aanwezige kansen en mogelijkheden worden benut voor extra rendement. In deze blog geven we u onze kijk op werken aan waarde aan de hand van drie waardeniveaus.

Lees meer
Leendert Stam en Richard Zwart, bedrijfsadviseurs Stratfield

Ondernemen ‘beyond the hockeystick’

25 april 2022

Wat maakt het ene bedrijf succesvoller dan het andere? McKinsey-adviseurs Chris Bradley, Martin Hirt en Sven Smit deden daar maar liefst 10 jaar lang onderzoek naar. Het drietal betrok de 2.400 grootste bedrijven ter wereld in hun onderzoek. Alle verzamelde inzichten en ervaringen verwerkten zij in het boek ‘Strategy Beyond the Hockey Stick’. Wat is dé sleutel tot succes? En hoe kunt ook u ondernemen ‘beyond the hockey stick?

Lees meer
Corporate finance adviseurs Leendert en Richard werken aan waarde

Overname, gouden deal of hoofdpijndossier?

11 april 2022

Ondernemingen overnemen is een verleidelijke en veel toegepaste groeistrategie. Helaas loopt in de praktijk 70% tot 90% van de overnames uit op een mislukking. ‘’M&A is a mug’s game’, schreef Roger Martin daarover al in 2016 in de Harvard Business Review. Hoe maak je een overname dan wel succesvol? Daarover geven wij in deze blog praktische tips.

Lees meer