Nieuws

Nieuws & Blogs

Alles wat voor u wetenswaardig of lezenswaardig is, of gewoon leuk
en interessant om te weten, dat leest u hier.

Onze nieuwste artikelen

Een nieuw uitzicht

1 december 2021

Stratfield werkt voor steeds meer aandeelhouders op betrokken, eigenzinnige en creatieve wijze aan hun aandeelhouderswaarde. Daarmee was extra kantoorruimte meer…

Lees meer

Fusies & overnames: het integratieproces (III)

10 februari 2020

Er komt veel kijken bij het overnemen van een bedrijf. Er zijn verhalen genoeg waar er toch nog onverkwikkelijke zaken uit de kast kwamen vallen. Juist omdat een overname geen alledaagse bezigheid is, verdient het aanbeveling niet over één nacht ijs te gaan. In een drieluik geven wij u tips en adviezen voor een geslaagde overname. In dit derde deel gaan we in op de integratie.

Lees meer

Fusies & overnames: de transactie (II)

9 december 2019

Een bedrijf overnemen is geen alledaagse bezigheid. Iedereen kent de verhalen waarin een overname toch verkeerd uitpakt. Juist omdat er zoveel komt kijken bij een overname is het zaak niet over één nacht ijs te gaan. In een drieluik geven wij u tips en adviezen voor een geslaagde overname. In dit tweede deel gaan we in op de transactie.

Lees meer

Fusies & overnames: de juiste onderneming (I)

4 oktober 2019

Een bedrijf overnemen is spannend. Iedereen kent de verhalen waarin er toch nog onverkwikkelijke zaken uit de kast kwamen vallen. Juist omdat er zoveel komt kijken bij een fusie of overname is het zaak niet over één nacht ijs te gaan. In een drieluik geven wij u tips en adviezen voor een geslaagde overname. In dit eerste deel gaan we in op hoe een juiste over te nemen onderneming te selecteren.

Lees meer

Ondernemen ‘beyond the hockeystick’

9 mei 2019

Wat maakt het ene bedrijf succesvoller dan het andere? McKinsey-adviseurs Chris Bradley, Martin Hirt en Sven Smit deden daar maar liefst 10 jaar lang onderzoek naar. Het drietal betrok de 2.400 grootste bedrijven ter wereld in hun onderzoek. Alle verzamelde inzichten en ervaringen verwerkten zij in het boek ‘Strategy Beyond the Hockey Stick’. Wat is dé sleutel tot succes? En hoe kunt ook u ondernemen ‘beyond the hockey stick?

Lees meer

Overname, gouden deal of hoofdpijndossier?

28 maart 2019

Ondernemingen overnemen is een verleidelijke en veel toegepaste groeistrategie. Helaas loopt in de praktijk 70% tot 90% van de overnames uit op een mislukking. ‘’M&A is a mug’s game’, schreef Roger Martin daarover al in 2016 in de Harvard Business Review. Hoe maak je een overname dan wel succesvol? Daarover geven wij in deze blog praktische tips.

Lees meer