Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders
Leendert en Richard, bedrijfsadviseurs Stratfield Zwolle, lezen nieuws

Nieuws

Nieuws & Blogs

Alles wat voor u wetenswaardig of lezenswaardig is, of gewoon leuk
en interessant om te weten, dat leest u hier.

Onze nieuwste artikelen

Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Stratfield leidt aandelenoverdracht SnelStart in goede banen

29 december 2022

Het oorspronkelijke Texelse SnelStart is al meer dan 40 jaar ontwikkelaar en leverancier van slimme boekhoudpakketten voor ondernemers. Recent droeg de familie Ploeg, aandeelhouders van SnelStart, hun aandelen over aan de huidige directie. Stratfield leidde de overdracht in goede banen.

Lees meer
Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Stratfield begeleidt COIN International bij overname Sungard Availability Services België en Luxemburg

15 december 2022

Begin november nam het Nederlandse COIN International, marktleider voor fysieke kantoor-uitwijk, de Belgische en Luxemburgse activiteiten over van het internationaal opererende Sungard. Stratfield adviseerde en begeleidde COIN bij de complexe overname.

Lees meer
Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Stratfield adviseert aandeelhouders FleetGo bij overname door Main Capital Partners

20 september 2022

Het in Hattem gevestigde FleetGo is recent opgegaan in de FleetGo Group. Daarvoor nam software-investeerder Main Capital Partners een meerderheidsbelang belang in het hoogwaardige telematicabedrijf. Om tot de FleetGo Group te komen, nam Main eveneens het Duitse Wanko over. Stratfield adviseerde de aandeelhouders van FleetGo bij de overname.

Lees meer
Drie niveaus van waardecreatie

De drie niveaus van waardecreatie

13 mei 2022

Er zijn meerdere manieren om extra aandeelhouderswaarde te creëren. Het mooie is dat de ene manier de andere niet uitsluit. Integendeel. Met een doordachte en creatieve strategie kunnen alle in de onderneming aanwezige kansen en mogelijkheden worden benut voor extra rendement. In deze blog geven we u onze kijk op werken aan waarde aan de hand van drie waardeniveaus.

Lees meer
Leendert Stam en Richard Zwart, bedrijfsadviseurs Stratfield

Ondernemen ‘beyond the hockeystick’

25 april 2022

Wat maakt het ene bedrijf succesvoller dan het andere? McKinsey-adviseurs Chris Bradley, Martin Hirt en Sven Smit deden daar maar liefst 10 jaar lang onderzoek naar. Het drietal betrok de 2.400 grootste bedrijven ter wereld in hun onderzoek. Alle verzamelde inzichten en ervaringen verwerkten zij in het boek ‘Strategy Beyond the Hockey Stick’. Wat is dé sleutel tot succes? En hoe kunt ook u ondernemen ‘beyond the hockey stick?

Lees meer
Corporate finance adviseurs Leendert en Richard werken aan waarde

Overname, gouden deal of hoofdpijndossier?

11 april 2022

Ondernemingen overnemen is een verleidelijke en veel toegepaste groeistrategie. Helaas loopt in de praktijk 70% tot 90% van de overnames uit op een mislukking. ‘’M&A is a mug’s game’, schreef Roger Martin daarover al in 2016 in de Harvard Business Review. Hoe maak je een overname dan wel succesvol? Daarover geven wij in deze blog praktische tips.

Lees meer