Stratfield in Zwolle: Werken aan waarde voor aandeelhouders

Stratfield adviseert aandeelhouders FleetGo bij overname door Main Capital Partners

Het in Hattem gevestigde FleetGo is recent opgegaan in de FleetGo Group. Daarvoor nam software-investeerder Main Capital Partners een meerderheidsbelang belang in het hoogwaardige telematicabedrijf. Om tot de FleetGo Group te komen, nam Main eveneens het Duitse Wanko over. Stratfield adviseerde de aandeelhouders van FleetGo bij de overname.

FleetGo, met kantoren in Nederland, Duitsland en Turkije, richt zich al sinds de oprichting in 2010 op all-in-one oplossingen voor de logistieke sector met end-to-end telematicaoplossingen als GPS tracking, Remote Tacho Download en Tachograaf Analyse. Hiermee kunnen de meer dan 5.000 klanten – waaronder DHL en Reym – slimmere wagenparken creëren op basis van gegevens en inzichten over de prestaties van chauffeurs en wagenparken. Zo kunnen zij hun efficiency optimaliseren, hun kosten reduceren en hun risico’s minimaliseren.

Het in Duitsland gevestigde Wanko focust zich op de ontwikkeling van software voor warehousing en route-optimalisatie. Met de overname door Main Capital Partners zijn FleetGo en Wanko nu samengevoegd. Het gecombineerde bedrijf FleetGO Group gaat uitgebreide softwareoplossingen aanbieden voor Warehouse Management, Transport Management en Fleet Management in de DACH- en Benelux-regio.

Stratfield adviseerde de aandeelhouders van FleetGo bij de overname. Volgens Leendert Stam en Richard Zwart biedt de overname door Main Capital Partners goede groei- en ontwikkelkansen kansen voor zowel de onderneming als het management.